Peru per regio - Lima

Tours in Lima

NATIONAAL MUSEUM

click to enlargeHet “Nationaal Museum” bevind zich in Av. Javier Prado Este 2465 San Borja. Het bezit modellen van de grootste Peruaanse ruïnes en tentoonstellingen over Peruaanse archeologie. Dit museum biedt een van de beste overzichten van Nationale archeologische vondsten, aan een veel aangenamere prijs dan de meeste privécollecties. Je kan er zowel de medische toepassingen van pre-Columbiaanse streken bewonderen, als de medische instrumenten gebruikt in de 18e en 19e eeuw. Één van de meeste recente en best gepresenteerde tentoonstellingen is die van ‘Señor de Sipan’.

click to enlarge

GOUDMUSEUM

Het Goudmuseum bevindt zich in Alonso Molina 1100 in Monterrico, het heeft twee verschillende collecties die zijn ondergebracht in hetzelfde gebouw. Het museum bezit duizende stukken goud, gaande van gouden oordopjes tot geborduurde ponchos bezet met honderden gouden en zilveren plaatjes, edelstenen en parels. Men raadt iedere toerist ten zeerste aan deze ongelooflijke collectie te bezoeken. Spijtig genoeg is het nemen van foto’s verboden. In hetzelfde gebouw bevindt zich het wapenmuseum. Ook dit museum heeft de reputatie één van de beste te zijn, het bezit een antieke en moderne collectie wapens, uniformen en artefacten uit vroegere oorlogen, vanover heel de wereld. De oudste stukken dateren van 1300 v.C.

DE KATHEDRAAL

click to enlargeVerschillende aardbevingen hebben de Kathedraal van Lima verwoest; de huidige reconstructie is gebaseerd op de vroegere plannen. Het interieur is in vergelijking met vele Latijns-Amerikaanse kerken zeer interessant omwille van het graf en de relikwieën van San Francisco Pizarro. Deze stukken bevinden zich in de kapel die met mosaïeksteentjes bezet is, aan de rechterzijde van de hoofdingang. Ook interessant is het mooie uitgehouwen koor en het kleine religieus museum in het achtereind van de Kathedraal.

click to enlarge

SAN FRANCISCO KERK

Deze Franciscanen kerk en klooster staat bekend om z’n catacomben. Minder bekend maar ook de moeite waard is z’n merkwaardige bibliotheek. Deze kerk is één van de best bewaarde koloniale kerken van Lima. Het grootste deel van de kerk is gerestaureerd naar z’n orginele barokstijl met Moorste invloeden. Het klooster bevindt zich op de hoek van de Lampastraat en Ancashstraat. Je kan het bezoeken in een stadstour of door een gids te huren aan de ingang van het klooster. Tijdens deze tour bezoek je de catacomben, de bibliotheek en het museum van religieuzekunst. De catacomben bevatten naar schatting een 70 000 lichamen.

PLAZA DE ARMAS

click to enlargeHet centrale en belangrijkste hoofdplein in elke Peruaanse stad heet “Plaza de Armas”. In Lima 140 vierkante meter groot. Aan de ene kant van de Plaza de Armas bevindt zich de Kathedraal. Aan de linkerzijde van de cathedraal zie je het moderne (1924) huis met balkons van de aartsbisschop. Het Presidentiele Paleis aan de noordoostzijde is gebouwd in dezelfde periode. Hier paraderen de geüniformeerde presidentiele wachten een hele dag. De dagelijkse ceremoniële wissel van de wacht gebeurd rond de middag. Een ander belangrijk gebouw is het Stadhuis.

click to enlarge

MIRAFLORES

Miraflores is de belangrijkste regio in Lima met een zeer actief stads- en nachtleven. Miraflores staat bekend voor haar met café’s bezette straten en haar moderne, in het oog springende winkels. Larco Mar is het nieuwe shoppingcenter aan het einde van Larcostraat. Een winkelzone met wandelpaden en patios in openlucht naast de zee. Larco Mar bezit ook geweldige bars, ijsventers, restaurants, cinema’s en discotheken.

click to enlargeBARRANCO

Barranco is iets rustiger dan Miraflores, je hebt er een zicht op de oceaan en de straten zijn gevuld met oude herenhuizen, maar ook net fascinerende kleinere woningen. Het was de stad z’n kustresort tijdens de 19e eeuw, het is bekend als een soort Limeño left bank, met jonge artiesten, schrijvers, muzikanten en intellectuelen. Barranco is met z’n 40 000 inwoners een zeer dichtbevolkt gebied.

Voor meer informatie kan u ons contacteren op dit emailadres: toursperu@aitraveltours.com

 Café Arequipa

WhatsApp: +51 959391436
Phones:  +51 959391436 (good Spanish and English/intermediated Italian-Dutch)
Emergency:+51 959391438 (good Spanish/intermediated English)
Skype: aitraveltours@hotmail.com
E-Mail:  info@aitraveltours.com
A.I. Travel - Tours

Peru per region