click to enlarge

Peru per region - Cuzco

TOURS IN CUZCO REGION

click to enlarge

STADSTOUR

Deze tour vertrekt dagelijks in een privebusje. Inclusief in deze trip is de entree in Qoricancha (Tempel van de Zon) en de entree in de Kathedraal. De bus rijdt naar de ruïnes van Sacsahuaman, dan naar Q’enqo, Puca Pucara en Tambomachay. Het touristisch ticket is inclusief, dit ticket kan je ook gebruiken voor een bezoek andere musea en ruïnes.

TOUR HEILIGE VALLEI

click to enlarge

Deze tour vertrekt dagelijks in een privebusje, start om 9.00h en duurt tot 18.30h. Je bezoekt het dorp Pisac en haar traditionele markt, de ruïnes van Ollantaybambo en het archeologisch dorp Chinchero.

Om negen uur in de ochtend pikt een busje je op aan je hotel. Je rijdt naar Pisac, zo’n 32 km rijden vanuit Cuzco. Hier heb je een mooi overzicht op de Heilige Vallei van de Inca’s en de stad Taray. Nadien trekken we verder naar Urubamba voor de lunch en dan verder naar Ollantaytambo. Na het bezoek keer je terug via dezelfde weg en stop je nog even in Chinchero, een oude agricultureel center.

click to enlarge

MACHUPICCHU 1 DAG

Deze tour vertrekt dagelijks om 6.00h. Ongeveer een uurtje voordien wordt je opgepikt aan je hotel, ga je met de taxi naar het station voor de trein richting het stadje Aguas Calientes (4 uur rijden). Onderweg kan je uitgestrekte en soms zelfs besneewde landschappen en de verandering in vegetatie zien. Vanuit Aguas Calientes wandel je of neem je de bus naar Machu Picchu. Eens aangekomen neemt een gids je mee de ruïnes in voor een woordje uitleg. Rond 15.00h daal je af per bus of in een wandeling om de trein te nemen naar Cuzco.

MACHUPICCHU 2 DAGEN TOUR

click to enlarge

Dag 1: De Machu Picchu tour vertrekt dagelijks om 6.00h in de ochtend. Om 5.00h wordt je opgepikt aan je hotel om je naar het treinstation te brengen om van daaruit de trein te nemen naar Aguas Calientes. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. In Aguas Calientes installeer je je eerst in je hostal of hotel. Vanaf dan heb je 2 keuzes, oftewel ga je als wandelend vanuit Aguas Calientes naar Machu Picchu, oftwel met de bus. Voor je de ruïnes betreedt is er een cafetaria waar je van het toilet gebruik kan maken en eventueel je bagage kan opbergen. Nadien maak je een gegidste wandeling door de ruïnes van Machu Picchu, onderweg verteld de gids je alles over de cultuur, gebouwen en levensstijl van de Incas die hier leefden. Na dit bezoek heb je de mogelijkheid de Huayna Picchu te beklimmen, dit zijn de torens boven de ruïnes, het is een fikse klim (50 minuten), maar bovaan heb je een spectaculair zicht. Nadien ga je per bus of al wandelend terug naar Aguas Calientes, hier kan je de warmwaterbronnen bezoeken of ga je terug naar je hotel.

click to enlarge

Dag 2: Het ook mogelijk de ruïnes van Machu Picchu deze ochtend te bezoeken in plaats op dag 1, of je kan ze natuurlijk ook een tweede keer bezoeken. Nadien nemen we de trein terug naar Cuzco, afhankelijk van de vertrektijden die dag, de meesten vertrekken vanuit Aguas Calientes tussen 16.00h eb 17.20h. Rond 8.30h-9.30h zal je weer in Cuzco aankomen. Het is aangeraden te luchen in Aguas Calientes vóór je de trein neemt naar Cuzco.

INKA TRAIL 2 DAGEN - 1 NACHT

click to enlarge

Dag 1: e start de wandeling aan Kilometer 104, aan het kruispunt van de Vilcanota rivier en de Urubamba rivier. Je klimt vanaf de rivier naar boven, via een Inca ‘snelweg’, doorheen weelderige vegetatie, De thuis van honderden endemische soorten vogels en orchideeën, die oorspronkelijk uit het wolkenbos bij WiñayWayna komen. WiñayWayna is één van de indrukwekkendste plaatsen Inca van het Heiligdom van Machu Picchu. De volgende dag, 's morgens vroeg, verlaat u Wiñaywayna om naar Intipunku (de Poort van de Zon) te gaan, let hier op de zonsopgang over Machu Picchu. Deze plaats is vier eeuwen lang bedekt geweest door bos en vegetatie. Je zet je wandeling voort in de richting van Aguas Calientes waar je de nacht zal doorbrengen.

click to enlarge

Dag 2: Machu Picchu Cusco
We staan vroeg op zodat we genoeg tijd hebben om de citadel van Machu Picchu te bezoeken. Na de gegidste wandeling, die ongeveer een 3-tal uur duurt, krijg je nog ruim de tijd om de ruïnes zelf te herontdekken. In de namiddag dalen we af naar het treinstation om onze trein naar Cuzco op te wachten.

INKA TRAIL 4 DAGEN – 3 NACHTEN

click to enlarge

Dag 1: Qoriwayrachina – Patallaqta – wayllabamba – tres piedras – Llulluchapampa ( 6-7 uur)
De route start in Qoriwayrachina, 88 kilometer van het startpunt van de Inca Trail. De eerste dag van de trail is het minst vermoeiend, de volgende dagen verloopt de trail meer in stijgende lijn. Je betreedt de vallei van Urubamba, van hieruit kan je de met sneeuw bedekte top zien van La Veronica. Een eerste introductie van de Inca beschaving zie je in Llaqtapata, “de terrasstad”. Beneden vind je Pulpituyoq, een plaats waar je een schenking kan doen aan de doden.

click to enlarge

Dag 2 : LLULLUCHAPAMPA - RUNKURAKAY -SAYAQMARKA - PHUYUPATAMARKA. (6- 7 uur)
Je staat op bij het ochtendgloren en na een vroeg ontbijt vertrek je naar de Warmiwanuska (dode vrouw) –pas, die tegelijkertijd het hoogste punt (4200 m) vertegenwoordigd van de Incatrail. Al wandelend over één van de best bewaarde incapaden, passeer je antieke archeologische sites die overgroeid zijn door een dichte vegetatie. Later bezoek je Phuyupatamarca (Stad boven de woken) die je een ongelooflijk zicht biedt over de spectaculaire besneeuwde toppen van de Andes.

click to enlarge

Dag 3 : PHYUPATAMARKA - INTIPATA - WIÑAY WAYNA (2,5 uur)
Vroeg opstaan is weer de boodschap, je laat Phuyupatamarca achter je en wandeld naar Wyñawayna, waarschijnlijk het meest spectaculaire archeologische vertrek tijdens de trekking. Wat ook impressionant is, zijn de 16 stroompjes die parallel lopen beneden de terassen.

Dag 4 : WIÑAYWAYNA - MACHUPICCHU (2,5 uur)
Na het ontbijt passeer je door de Inti Punku (Poort van de zon) op weg naar Machu Picchu, de verloren stad van de Incas. De lucht wordt helderder en het pad nauwer, beneden kan je de rivier Urubamba zien en de Aguas Calientes. Na het bezoek aan Machu Picchu (3 uur) ga je lekker relaxen in de warmwaterbronnen, net buiten het dorp Aguas Calientes.

WHITE WATER RAFTING CUZCO

Urubamba Rivier 2 dagen – 1 nacht

Dag 1: Privétransport pikt je op aan je hotel. Na ongeveer anderhalfuur rijden kome je aan de oever van de Urubamba rivier. Professionele rafting gidsen geven je een veiligheids uitleg en voorzien je van alle materiaal voor het raften. De trip duurt ongeveer 2,5 uur, in runningclass II en III, inleidende snelheidstypes. Na de lunch en een beetje tijd om te relaxen keer je terug naar Cuzco, rond een uur of 17.00h.

Dag 2: Na een welverdiende nachtrust rijdt de chauffeur je naar de rivier voor een nieuw raftingavontuur. Vandaag raft je in snelheidstype III en IV. Na een 2,5-tal uurtjes raften arriveer je in het kamp, waar een heerlijke BBQ staat te wachten. Rond 17.00h arriveer je weer in Cuzco.

Apurimac Rivier 4 dagen – 3 nachten

Dag 1: Om 9.00h rijd je naar het vertrekpunt aan de Huallpachacabrug (2000 m), zo’n 4-tal uurtjes rijden. Het duurt ongeveer twee uur eer al het materiaal klaargemaakt is om te vertrekken. Je krijgt een veiligheids- en tactische uitleg en al het materiaal dat je nodig hebt voor de rafting. De nadruk wordt vooral gelegd op de training van de deelnemers. Je zal een 2 a 3 uur raften (in snelheidstype II en III) vooraleer je aan het kamp aankomt. Hier maken de gidsen het avondeten klaar terwijl jij lekker relaxt aan het kampvuur.

Dag 2: Om 10.00h na het ontbijt start je met raften. Vandaag raft je een 4,5-tal uurtjes, meestal snelheidstype III en IV. Onderweg stop je voor lunch en om 15.00h a 16.00h arriveer je in het kamp. Je slaapt op een zanderig srand onder de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond.

Dag 3: Vandaag raft je in snelheidstype V, na 3 a 4 uur ragten arriveer je in het kamp, ook een zanderig strand. Hier krijg je lunch en er is happy hour voor het avondeten.

Dag 4: Na het ontbijt daal je af in de rivier in snelheidstype V. Na de lunch pakken we ons materiaal en rijden we terug naar Cuzco, waar we ongeveer om 18.00h aankomen.

click to enlarge click to enlarge click to enlarge


Café Arequipa

WhatsApp: +51 959391436
Phones:  +51 959391436 (good Spanish and English/intermediated Italian-Dutch)
Emergency:+51 959391438 (good Spanish/intermediated English)
Skype: aitraveltours@hotmail.com
E-Mail:  info@aitraveltours.com
A.I. Travel - Tours

Peru per region